Senarai Terkini 10 Orang Terkaya Di Malaysia

74.JPG
87.JPG
94.JPG
129.JPG
217.JPG
317.JPG
418.JPG
515.JPG
612.JPG

12 Komen

Filed under fakta sejarah

12 responses to “Senarai Terkini 10 Orang Terkaya Di Malaysia

  1. tak satu pun berdarah bangsa nusantara

  2. darah bangsa nusantara tak suka kaya-kaya….diorang hidup tawaduk dan zuhud…AMINNNNN

  3. sara

    semua orang cina

    • nazmi

      assalamulaikum.

      dah rakyat cina rajin……orang melayu lak sibok nak dapat projek.. dapat projek bagi lak kat cina balik mana tak cina kaya… orang melayu kita nak bisness kerjanya lingkupkan bisness melayu lain…bukannya nak berdaya saing..budaya melayu nak cepat kaya dengan skim cepat kaya..nak kata melayu nak kata melayu tak berpendidikan tapi yang masuk universiti banyak banyak bukan nye cina tapi melayu 70 % pulak tue.. orang cina g mane???? masuk stpm???ke masuk uitm??? orang melayu dapat g matrik.. perghh..cina lak kena jaga kedai bapak dia..melayu dah dapat masuk universiti bukannye menabung dengan duit ptptn dapat duit je terus beli motorsikal dapat duit terus beli komputer canggih buat main games.. tapi fikir balik bukan semua kursus pun buat 3d animasi pun setakat gune pakai word n powerpoint tue komputer biasa sudeh.. ermm paling banyak digunekan tengok movielah.. tengok cerita series perghh.. rasa senang dan bahagia..

      tapi pantang tengok cina kaya…. kalu cina kaya kata cina bolot harta lak.. tapi sebenar melayu yang tak nak usaha..

      p/s aku rakyat malaysia tak nak claim diri melayu ka india ka cina ka iban ka.. tapi aku sedar dan nampak apa yang berlaku ntahlah..maaflah aku rasa malu gak nak panggil diri nie orang malaysia.. kalu beginilah nak panggil one malaysia baik ko panggil one malay je.. dah semua nak melayu je..sabah sarawak pun buat pentadbiran sendiri tak yah nak malaysia..lepas tue ko halau semua cina ..india ke eh salah takutlak takutlak kalu india kena halau sapalah nak jaga ladang kelapa sawit kan.. hiduplah bangsa ko sendiri melayu..laungkan hidup melayu..owh lupe jangan lupa bawak keris time tue.. ….

      wsalam..

  4. zuhud dan tawaduk pun boleh kaya apa. kitab mana kata zuhud dan tawaduk milik si tak kaya???

  5. Uztaz Makmin

    mereka yang kaya bukan kerana bangsa atau ugama. mereka kaya kerana mereka tidak menghabiskan masa berbual kosong dalam blog chauvinistic sebegini. mereka berkerja keras bukan melolong dengki buas. apa la lu! dimana fikrah anda? memalukan!

    Ajet says: Heh..heh..heh..Syabas Uztaz (entah malaun mana yg kasi ko) Makmin. Ko lah spesis uztaz yang paling hebat dan terunggul. Teruskanlah “dakwah” ko yg hebat tu. Orang lain semua tak betul. Ko lah yg terbaik dan terhebat. Tahniah sekali lagi.

    • nazmi

      hehe ada certain part aku setujulah dengan ustaz tapi…. nak komen sikit yang ustaz g layan jugak blog nie buat ape.. ape kata aku g blog ko.. n komen blog ko mesti ko terasa kan..hahahahahaha

  6. kingboy

    sebut pasal kaya ni,kalau tanye smua orng nk jd kaya,rasulullah s.a.w sendiri ada menyebut rezeki yg dtg dari hsil berniaga adlh 9/10,tp jgn lupe plk rintangn pown 9/10 jugk.kata Tuan Guru Dato’Haji Nik abdul aziz bin ni mat(menteri besar kelantan le)kalau kite kaye lagi bagus,sbb kita boleh tolong saudara seagama kita(tangan yg memberi lebih baik dr yg menerima)umpama lautan tu ke kayaan kita le,kita duk atas kapal yg sedang berlayar kat lautan tu,kita kena kawal kapal tu supaya jgn pulak tenggelam dlm lautan tu.nk bgtau kat kita smua,biar le kita kaya,tp jgn pulak smpai kekyaan kita tu yg membinasakn kita.RENUNGKAN BERSAMA!!!!!!!!

    Ajet says: Kita hanya diamanahkan untuk menjalankan tanggungjawab sebagai khalifah di muka bumi ini. Segalanya milik ALLAH.

  7. naturally like your website however you need to
    test the spelling on quite a few of your posts.
    A number of them are rife with spelling issues and I in finding
    it very bothersome to inform the reality then again I’ll definitely come again again.

  8. I think that is among the such a lot important info for me.
    And i am glad studying your article. However want to statement on few basic things,
    The site style is ideal, the articles is in reality nice :
    D. Just right job, cheers

  9. A feature-rich option to harness creativity and concentration through the Alpha
    state is Alpha – Mind. You get excellent health and you won’t fall sick easily.
    Data from the Center for Disease Control shows that over 60 percent of Americans are classified as overweight or obese.

  10. I visited various sites but the audio feature for audio songs current
    at this web site is in fact fabulous.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s